Siumut går til valg uden Aleqa

Siumut har præsenteret valgtemaer og feltet af kandidater til Inatsisartut-valget. Foreløbig er der 51 kandidater, hvor tidligere formand Aleqa Hammond er ikke iblandt.

Med nyvalgte formand Kim Kielsen i spidsen har partiet på et pressemøde præsenteret sine kandidater og valgtemaer forud for valget til Inatsisartut den 28. november.

Sammenhold  – Tryghed – Udvikling. Med de tre ord går Siumut til valg.

- Man siger at det grønlandske flag er smukkest i modvind. Det gælder også for Siumut. Skønt partiet har været i strid modvind den seneste tid, er målene og retningen for vort arbejde uændrede!

- Vi arbejder for det grønlandske samfund og folk. Det er omdrejningspunktet for vort arbejde i Inatsisartut, skriver partiet i en pressemeddelelse.

Og partiet vil i valgkampen bl.a. slå på, at indtjeningsmulighederne i fiskeri, på råstoffer, i byggeri og turisme skal øges. Samtidig skal flere af de 2943 ledige i arbejde, der skal bygges mere og unge skal uddanne sig.

Et tema bliver også at få genindført enprissystemet for el, vand og varme. Ansvaret for udstedelse af fiskerilicenser og fangstbeviser mener de, skal ligge hos kommunerne og ikke GFLK, Grønlands fiskerilicenskontrol.

Og så vil de arbejde for at afskaffe brugerbetaling på hjemmehjælp og et pensionssystem, hvor alderspensionens størrelse bestemmes af ens egen indkomst og ikke ægtefællens.

Der kan godt komme flere kandidater på listen, som først skal afleveres den 7. november.

Mere på vej ...

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Flyinformation ankomst/afgang

TTV s 350 TV oversigt

TTV s 610 Radio oversigt