Siumut anklager Jens B. for misinformation

Jens B. Frederiksen misinformerer befolkningen. Den anklage kommer fra Siumuts Nick Nielsen. Naalakkersuisoq for boliger, Jens B. Frederiksen afviser blankt anklagen og siger, at tallene hænger sammen, og at de jo også er bekræftet af finansdepartementet.
06. marts 2013 07:33

Konflikten handler om, at 67 procent af anlægsmidlerne ifølge Jens B. Frederiksen bliver brugt udenfor Nuuk. Dette tal stiller Nick Nielsen sig kritisk overfor og forklarer, at han er nået frem til nogle ganske andre tal.

- Problemet er, at Naalukkersusoq misinformere befolkningen i forhold til de midler, der bliver afsat, siger Nick Nielsen.

Han forklarer videre, at han har kigget på finansloven og bestemt ikke er nået frem til de samme tal som Jens B. Frederiksen. Ligesom han også mener, at det skal gøres klart, at en stor del af pengene går til at finansiere et vandkræftværk i Illulisat.

Naalakkersuisoq for boliger og formand for demokraterne, Jens B. Frederiksen er noget uforstående overfor anklagerne. Han gør det klart, de tal han har præsenteret ligger offentligt tilgængelige.

- Vi har nogle helt klare beregninger, og de viser, at to tredjedele af alle anlægsudgifter de ligger altså uden for Nuuk, og det er altså uden vandkræftværket i Illuliset, og det er altså fuldstændig dokumenteret, siger Jens B. Frederiksen.

Jens B Frederiksen forklarer yderligere, at det jo ikke kun er hans egne men også departements regneegenskaber, der ligger til grund for hans udtagelse om, at to tredje dele af anlægsmidlerne bliver brugt udenfor Nuuk.

- De tal jeg har, har jeg jo fået bekræftiget af finansdepartementet, som jo netop ved alt om den her slags ting, siger Jens B. Frederiksen.