Siumut afviser også nedtrapning af bloktilskud

IAs nytårsforslag om at barbere bloktilskuddet med 10 millioner kroner årligt fik i går en hård medfart af Demokraterne. Nu melder Siumut også ud, at de ikke bakker op om forslaget.
08. januar 2016 13:34

- Det hænger overhovedet ikke sammen. Så klart var svaret fra Demokraternes fungerende formand, Randi Vestergaard Evaldsen, på IAs forslag om at barbere bloktilskuddet med 10 millioner kroner årligt.

Nu melder også Siumut ud at partiet ikke kan støtte forslaget.

- Vores økonomi er presset, og hvis vi oven i købet skal begynde at barbere af bloktilskuddet, er det et forslag, der er svært at støtte op om, siger Jens Erik Kirkegaard, politisk ordfører for Siumut.

Læs også Demokraterne afviser nedtrapning af bloktilskud

Han anfører, at priser på dagligvare, husleje og flere andre fornødenheder er stigende, mens lønningerne har svært ved at følge med. Købekraften udhules ifølge Jens Erik Kirkegaard.

IAs ønsker forslaget gennemført, for at Grønland kan vise, at landet gradvist påtager sig mere ansvar.

Men det, mener Jens Erik Kirkegaard, ikke er en god ide.

Læs også IA foreslår nedtrapning af bloktilskud

- Selvom selvstændigheden er et mål, så skal det opnås på en ansvarlig måde, og det arbejder Siumut ud fra, siger Jens-Erik Kirkegaard.

Han henviser til, at blok tilskuddet alligevel skæres ned, hvis landet får væsentlige indtægter fra råstoffer.

- Når Grønlands begynder at få indtægter fra råstoffer over 75 millioner årligt, falder bloktilskuddet, så det er allerede indbygget.