Demokraterne afviser nedtrapning af bloktilskud

Der kommer et rungende nej fra Demokraterne til IA's nytårsforslag om, at Grønland hvert år skal have skåret 10 millioner kroner af bloktilskuddet.
Randi Vestergaard Evaldsen
Foto © : KNR
07. januar 2016 06:12

Vi fik desværre ret, da vi stemte nej til Selvstyreaftalen, fordi den økonomiske del af Selvstyreaftalen var alt for dårlig set med grønlandske øjne.

- Men nu vil IA så barbere bloktilskuddet endnu mere. Det hænger overhovedet ikke sammen.

Sådan siger den fungerende formand for Demokraterne, Randi Vestergaard Evaldsen i en kommentar til IA's nytårsforslag om gradvist at reducere bloktilskuddet fra Danmark med 10 millioner kroner om året for at Grønland på den måde kan tage st større ansvar.

- Grønland skal ikke nødvendigvis blive ved med at være afhængig af det danske bloktilskud. Heller ikke selv om der ikke er nogen udsigt til at Grønland kan få store indtægter andre steder fra, lød det fra IA's formand, Sara Olsvig.

LÆS OGSÅ IA foreslår nedtrapning af bloktilskud

- Men hvordan hænger det mon sammen med, at IA ikke vil være med til at tage ansvar og indgå brede aftaler om nødvendige reformer? Og med at IA vil forbedre forholdene for de svageste uden at komme med forslag til, hvordan vi skaber flere indtægter til landet, spørger Demokraternes formand.

Ja, det hænger overhovedet ikke sammen konkluderer Randi Vestergaard Evaldsen som også understreger, at siden Selvstyreloven trådte i kraft i 2009 har den kostet Grønland et trecifret millionbeløb i tabte indtægter fra statens bloktilskud.

- Penge, som kunne have gjort gavn på eksempelvis det sociale område, siger hun.