Situationen for grønlandske elever ser ud til at være løst

Det håber departementschef i Departementet for Uddannelse, Mikael Kristensen i hvert fald.
Skrevet af Jette Andersen
28. marts 2013 08:26

- Vi har været i kontakt med Undervisningsministeriet i Danmark, og at man fra deres side, egentlig havde taget hensyn til, at vi har efterskoleelever, både fra Grønland og Færøerne. Derfor har man en positivliste over efterskoler, som ikke lockoutes. Det har været sådan at efterskolerne i Danmark har kunnet bede sig undtaget fra lockouten, hvis de havde elever fra Grønland eller Færøerne, da man godt vidste, at det ikke er sådan at sende eleverne hjem og så sende dem tilbage igen, fastslår Mikael Kristiansen.

-Der er dog enkelte efterskoler, der ikke har bedt sig undtaget. Og hvis forældre har børn på de efterskoler, så er det umiddelbare oplæg at børnene bliver henvist til kontaktfamilien. Vi har så henvendt os til Undervisningsministeriet og sagt, at det ikke er sikkert at det er en mulighed, hvis vi kommer ud i en måned ellers to måneders lockout. Og der har meldingen tilbage været, at man har været i kontakt med efterskoleforeningen og i de tilfælde hvor denne her mulighed med kontaktfamilien ikke synes at være en god løsning, så kan forældre henvende sig til Efterskoleforeningen, som vil prøve at arrangere gæsteophold ved nogle af de efterskoler, der ikke er lukket, mener departementschefen.

Hvis lockouten varer længe, er det så også på den gæsteskole, de kommer på, at de kan tage deres prøver og eksaminer?

- Så længe håber vi selvfølgelig ikke lockouten varer, men det ophold, de vil tage på den efterskole, går vi ud fra, at de vil kunne være der.

Betyder det her så også, at I ikke bliver nødt til at sende nogen hjem?

- Ja, det håber vi da på, at det vil betyde det.