Sirius-patruljen har været ombord på strandet krydstogtsskib

Det grundstødte krydstogsskib Ocean Explorer sidder stadig fast i det Nordøstlige Grønland. Sirius-patruljen har tjekket op på alle ombord.
Det grundstødte krydstogsskib Ocean Explorer sidder stadig fast i det Nordøstlige Grønland. Foto © : SIRIUS/Arktisk Kommando
13. september 2023 09:45

Sirius-patruljen har været ombord på det strandede krydstogtsskib Ocean Explorer, der har siddet fast i Nordøstgrønland siden mandag eftermiddag, oplyser Arktisk Kommando på Facebook

Arktisk Kommando ser med stor alvor på situationen om krydstogtsskibet, oplyser de.

Sirius-patruljen har været ombord for at hjælpe Arktisk Kommando med at sikre, at passagerer og besætning stadig har det godt her knap to døgn efter grundstødningen.

Besætningen og passagererne befinder sig i en vanskelig situation, men efter omstændighederne er stemningen på skibet god, og alle om bord har det godt, skriver Arktisk Kommando i opslaget.

Hjælp fra Sirius-patruljen, hvis nødvendigt

Der er stadig ingen tegn på, at skibet har taget skade af grundstødningen, og skibet vil forsøge igen af egen kraft at komme fri. Hvis det ikke lykkedes, kan personale fra Sirius-patruljen være fremme på en halv time, hvis det bliver nødvendigt, skriver Arktisk Kommando.

Kommandoens skib Knud Rasmussen, der blev sendt afsted i går, er på vej og forventes stadig fremme fredag morgen.