Valg i USA 2016 Simon Lynge: Stemningen er trykket

Den populære grønlandske sanger Simon Lynge bor til dagligt i Port Townsend i staten Washington, et par timer fra Seattle i det nordvestlige USA.
Foto © : Copenhagen Songwriters Festival
08. november 2016 06:56

Og, som resten af verden, er Simon Lynge spændt på hvordan dagens præsidentvalg i USA vil forløbe.

Og fortæller om en anspændt og dårlig stemning blandt byens overvejende Demokratiske vælgere.

- Stemningen er trykket. Folk virker bekymrede, utrygge og bange for hvad der kommer til at ske, fortæller Simon Lynge.

- Det har været underligt at møde folk, som man kan mærke tænker anderledes end een selv. For holdningerne er blevet så ekstreme herovre, at folk ikke føler de kan tale almindeligt sammen.

Simon Lynge føler at det er Donald Trump der har gjort forskellene i USA så ekstreme, selvom de måske slet ikke er det.

- Folk har svært ved bare at være sammen, og tale stille og roligt med hinanden. Og det syns jeg ellers er en af grundpillerne i et demokrati - at man kan tale sammen, uden at råbe og skrige af hinanden.

Ubehagelig tone i valgkampen

Og i forhold til forrige præsidentvalg for fire år siden, har det rystet Simon Lynge hvordan befolkningen nu er blevet splittet.

- Tonen generelt er så ubehagelig. Republikanerne føler at hvis Hillary vinder, så går verden under. Og Demokraterne har det på samme måde. Det er meget dårligt for demokratiet, og der skal meget arbejde til, for at hele de sår, som dette valg har skabt.

Men selvom Simon Lynge godt ved, hvem han helst vil se vinde i dag, så bevarer han dog optimismen, uanset hvordan det går.

- Verden går ikke under, lige meget hvordan det ender. Jeg er generelt meget optimistisk. Og selv om der selvfølgelig er mennesker hvis ideer jeg er uenig med, så tror jeg generelt på det gode i menneskene. Der vil altid findes tossede individer, og dem skal der også være plads til.

- Så jeg tror det nok skal gå, uanset hvordan valget ender, slutter Simon Lynge.