SIK støtter flytning til Sisimiut

Tankne om at flytte Jern- og Metalskolen til Sisimiut er for SIK formanden, Jess G. Berthelsen, som er bestyrelses medlem for Jern- og Metalskolen ikke ny. Han mener, at Bygge- og Anlægskolen i Sisimiut og Jern- og Metalskolen i Nuuk bør ligge samme sted.
Skrevet af Apollo Jeremiassen
18. januar 2013 06:47

Først var det Søfartskolen der skal flyttes til Nuuk. Og nu vil Naalakkersuisoq for Uddannelser, Palle Christiansen nedsætte en arbejdsgruppe, der skal undersøge om Jern- og Metal skolen i Nuuk skal flyttes til Sisimiut.

Ifølge en pressemeddelelse fra Naalakkersuisoq for Uddannelser, Palle Christiansen, som blev sendt onsdag, skal en arbejdsgruppe arbejde videre med scenarier for flytning Jern- og Metalskolen til Sisimiut.

Bestyrelses formanden for Jern- og Metalskolen, Alex Nørskov skriver, at beslutningen om en eventuelt flytning af skolen bliver behandlet på en saglig og faglig grundlag i den nærmeste fremtid, uden dog at ville kommentere sagen yderligere.

Derimod vil bestyrelses medlemmet i Jern- og Metalskolen, formanden for SIK, Jess G. Berthelsen kommentere sagen og siger, at Jern- og Metalskolen i Nuuk og Bygge- og anlægskolen i Sisimiut bør ligge samme sted.

- Vi har fra SIK sagt, før bestyrelsen blev oprettet, at vi mener de to skoler bør ligge samme sted. Fordi med hensyn til redskaber og lærestaben vil man kunne får mere ud af hvis de to skoler ligger samme sted, siger Jess G. Berthelsen.

Han siger også, at for ham er det ligegyldigt om den ene skole eller den anden bliver flyttet, bare de ligger samme sted.

Men om SIK har regnet på, hvor meget det vil koste samfundet ved at flytte Jern- og Metalskolen til Sisimiut, kan SIK af gode grunde ikke sige noget om, men siger, at man vil få mest for pengene hvis de to skoler bliver lagt sammen i samme by.

Naalakkersuisoq for Uddannelser, Palle Christiansen vil ikke udtale sig om sagen til Radioavisen, da han er taget på ferie ifølge hans sekretær.