SIK langer ud efter kommunerne

Der er for få medarbejdere i kommunernes arbejdsmarkedskontorer. Det er der knasten ligger, når fiskeindustrien mangler arbejdskraft i højsæsonen. Det mener SIK´s formand, Jess G. Berthelsen.
02. august 2012 09:45

En påstand, som fagchef for arbejdsmarkedsområdet i Qaasuitsup Kommunia ikke kan genkende.

Derfra lyder det, at industrien skal være bedre til at kommunikere med kommunerne om behovet for arbejdskraft.

- Jeg ved, at problemet er, at i de store kommuner er der få medarbejdere i arbejdsmarkedskontorerne, sådan at medarbejderne ikke reelt laver de det skal lave, siger Jess G. Berthelsen.

Men denne påstand kan ikke genkendes af fagchefen for arbejdsmarkedsområdet i Qaasuitsup Kommunia:

- Det er ikke helt rigtigt. Men det er mangel på kontakten fra produktionsvirksomhederne til kommunen, der svinger her, siger Thora Siegstad, fagchef for arbejdsmarkedsområdet i Qaasuitsup Kommunia.

Royal Greenland i Qasigiannguit manglede i begyndelsen af juni måned omkring 30 produktionsmedarbejdere i fiskefabrikken, hvorefter 20 personer fra Qasigiannguit og omkring 10 personer fra Kangaatsiaq-området blev tilkaldt til fabrikken:

- De medarbejdere, der bliver anvist til Royal Greenland, blev hjemsendt i løbet af juni-måned på grund af råvaremangel. Medarbejderne blev efter en uges tid igen tilkaldt til arbejdet. Derfor taber enkelte medarbejdere nok lysten til at arbejde i Royal Greenland, siger Thora Siegstad.

SIK og Royal Greenland vil nu i samarbejde drøfte problematikken med manglende arbejdskraft i sommermånederne i enkelte byer i Nordgrønland, hvor fiskefabrikken i Qasigiannguit i begyndelsen af juni måned manglede omkring 30 produktionsmedarbejdere:

- Det der er verserende p.t. er Qasigiannguit. Og der har SIK og Royal Greenland aftalt, at vi i august måned tager en snak om hvordan vi kan løse problemet med manglende arbejdskraft i sommermånederne, siger formanden for SIK  Jess G. Berthelsen, der håber, at dialogen med Royal

Greenland vil forebygge lignende problematik til næste sommer, men han kan umiddelbart ikke sige hvordan problematikken kan løses:

- Det kan jeg ikke sige noget om på nuværende tidspunkt. Det er en drøftelse vi skal have mellem SIK og Royal Greenland, så må vi så se hvad vi kan nå til enighed om, siger Jess G. Berthelsen.