SIK forventer lavere arbejdsløshed under Siumut

Udsigten til en Siumut-ledet regering giver SIK forventning om at forholdene for landets arbejdere bliver bedre. SIK-formanden regner med en større indsats mod arbejdsløshed, bedre adgang til sociale ydelser og en revideret storskalalov
21. marts 2013 12:22

Men hvorvidt det er godt eller skidt, at koalitionen består af Siumut, Atassut og Partii Inuit vil SIK-formand Jess G. Berthelsen ikke forholde sig til:

- Det har jeg ikke rigtig nogen holdning til. Vælgerne har talt, og det må vi respektere og acceptere. Og jeg siger mange gange tillykke til Siumut, lyder det fra SIK-formanden.

Men han har nogle klare forventninger om, at den kommende Siumut-regering vil leve op til de løfter, partiet har givet under valgkampen:

- Vi håber selvfølgelig på, at i og med der kommer en ny regering, bliver arbejdsløsheden minimeret. Det er det, de er gået til valg på. Og det er meget tiltrængt.

Jess G. Berthelsen tilføjer at han i den grad håber på, at der kommer mere gang i byggeriet langs kysten.

- Udover det har man jo også ændret reglerne for udbetaling af arbejdsmarkedsunderstøttelse, sådan at det er sværere at få arbejdsmarkedsunderstøttelse i dag, og det håber vi så sandelig at der bliver rettet op på, siger Jess G. Berthelsen videre.

Endelig glæder SIK sig til at Storskalaloven bliver ændret. Det har Siumut nemlig også lovet op til valget, er Jess G. Berthelsens klare opfattelse:

- Og med hensyn til storskalaloven håber vi på, at den bliver rettet op, så det er de grønlandske fagorganisationer, som får forhandlingsretten, slutter fagforeningsbossen.

Han henviser her til Storskalalovens paragraf 10, som tillader selskaberne at ansætte udefrakommende arbejdskraft på udenlandske overenskomster.