SIK-formand genopstiller: Jeg har stadig noget at give

Som den eneste kandidat til posten genopstiller Jess G. Berthelsen som formand for SIK, når lønmodtagerorganisationen holder sin ordinære kongres 2. og 3. september.
Jess G. Berthelsen har siddet i SIK's formandsstol siden 1990, og det vil han gerne blive ved med. Foto © : KNR / Malik Brøns
19. august 2021 08:47

Han har siddet på posten i 31 år, og nu snupper Jess G. Berthelsen højst sandsynligt fire mere i front for SIK. 

For han genopstiller, når medlemmerne skal stemme om formandsskabet på fagforbundets kongres i begyndelsen af september.

- Fordi, jeg mener, at jeg stadig har noget at give til vores fagforbund, til SIK. Og jeg mener stadig, at vi har en del arbejde at gøre, siger Jess G. Berthelsen til KNR. 

LÆS OGSÅ Fra maskinarbejder til formand: Jeg kæmpede for det grønlandske sprog

Han forklarer, at dét arbejde blandt andet går ud på at forbedre forholdene for folk, der står uden job, og at nå i mål med en lønstigning til de SIK-medlemmer, der er i job. 

Ja til minedrift

En højere løn skal sikres ved at skabe nye arbejdspladser i samfundet, mener formanden. 

- Vi ved godt, at vi overfisker lige nu. Og hvis vi bliver ved, så kollapser vi. Hvad har vi så? 
Og derfor er det for SIK magtpåliggende, at der kommer gang i mineindustrien. Sådan, at vores medlemmer også kan få en højere løn, siger Jess G. Berthelsen og fortsætter: 

LÆS OGSÅ SIK opfordrer alle medlemmer til at lade sig vaccinere

- For det er klart, jo flere arbejdspladser, der bliver skabt, jo mere kommer der ind via skatten. Via dét går jeg ud fra - og det er mit håb - at, vores medlemmer så får en højere løn. 

Eneste kandidat

Men inden Jess G. Berthelsen kan fortsætte med sine visioner, skal han genvælges.

Valget sker i forbindelse med SIK's 23. kongres, som afholdes 2. og 3. september i Ilulissat. 

Forventer du at blive genvalgt? 

- Det skal jeg ikke kunne sige. Men jeg er den eneste, der stiller op. Ifølge vores vedtægter skal man meddele sig som kandidat til formandsposten til sekretariatet tre måneder før valget. 

Og det er du den eneste, der har gjort? 

- Ja. 

SIK's 20 lokalafdelinger deltager i den kommende kongres, der dog kun er åben for medlemmer, der er fuldt vaccinerede mod coronavirus. 

Fagforbundet afholder kongres hvert fjerde år. Sidste kongres fandt sted i 2017.