SIK opfordrer alle medlemmer til at lade sig vaccinere

I solidaritet med samfundet og de medlemmer af SIK, der er økonomisk ramt af konsekvenserne fra coronaviruspandemien, bør alle takke ja til en vaccine mod covid-19. Det mener formand for SIK, Jess G. Berthelsen.
Formand for SIK, Jess G. Berthelsen. Foto © : KNR / Malik Brøns
14. juni 2021 06:40

Formanden for landets største fagforening SIK, Jess G. Berthelsen, har en klar opfordring til SIK's mange tusinde medlemmer:

Lad jer vaccinere mod covid 19.

Den opfordring kommer efter, at det har været fremme, at dele af Pinsekirken i Grønland opfordrer til boykot.

LÆS OGSÅ Naalakkersuisut: Alt for få siger ja til vaccine i Upernavikområdet

Mange borgere deler og tror desuden på falske historier om coronavaccinerne på de sociale medier som Facebook, lyder det.

- Nogle er bange, nogle tror på konspirationsteorier om, at man bliver styret udefra. Så er der nogle, som ikke vil lade sig stikke som eksempelvis visse prædikanter. Til det vil jeg sige, at jeg mener, at det er ukristeligt, at man anbefaler ikke at lade sig vaccinere, siger Jess G. Berthelsen.

Vend tankegangen om

Fagforeningsformanden mener, at billedet skal vendes rundt, og man bør være taknemmelig for, at det er lykkes videnskaben af udvikle effektive vacciner.

- Man har aldrig før formået at udvikle en vaccine så hurtigt, som man har gjort omkring covid-19. Endda en effektiv og god en vaccine, og hvis man vil blive i det kristlige, jamen så kan man i stedet spekulere på, om vi mon har fået hjælp fra de højere magter i den proces, siger Jess G. Berthelsen.

Han mener, at folk skal lade sig vaccinere i solidaritet med samfundet og de mennesker, hvis arbejde er ramt af coronaviruspandemien. Det gælder alt fra ansatte på landets hoteller til lufthavnspersonale.

- Den grønlandske økonomi er ramt. Nogle af vores medlemmer er ramt for eksempel de af vores medlemmer, der arbejder i hotel og restaurationsbranchen, inden for turisme, inden for Air Greenland og inden for Mittarfeqarfiit. Nogle af vores medlemmer har været nødt til at give køb på nogle af deres rettigheder, bl.a. hvad angår lønnen, fortæller formand i SIK, Jess G. Berthelsen.