Det kan gå ud over landets genåbning, hvis ikke flere siger ja til en vaccineFoto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Naalakkersuisut: Alt for få siger ja til vaccine i Upernavikområdet

Det er bekymrende for landets genåbningsplaner, at meget få borgere i Upernavik-distriktet har takket ja til at lade sig vaccinere mod coronavirus. Det meddeler Naalakkersuisut.

Falske nyheder om coronavaccinerne på de sociale medier har godt fat i borgerne i Upernavikdistriktet. I en pressemeddelelse oplyser Naalakkersuisut, at bekymrede få borgere lader sig vaccinere mod covid-19.

- Der er meget lav tilslutning til vaccinationsprogrammet i Upernavik distrikt, og der tegner sig et billede af, at det måske endnu engang kan skyldes falske rygter på de sociale medier, skriver Naalakkersuisut i meddelelsen.

LÆS OGSÅ G7-lande er enige om at donere en milliard vacciner

Sunhedspersonale støder nemlig ofte på borgere, der er mistænksomme over for vaccinerne efter, at de har læst falske historier om bivirkninger på sociale medier.

- Det er billeder af skeer, som sidder fast på armen og udokumenterede påstande om, at man f.eks. bliver mere magnetisk efter at have modtaget vaccine, skriver myndighederne.

Det nævnes ikke, hvor få, der har ladet sig vaccineret, men det er så få, at det ”kan få uhensigtsmæssige store konsekvenser for vores genåbningsplan.”

Lad hver at tro på historier på sociale medier

Ifølge meddelelsen deler folk i høj grad de falske historier videre, så de hurtigt spredes i deres netværk. Naalakkersuisut opfordrer folk til at spørge personer, der er vaccineret eller søge information på nun.gl. i stedet for de sociale medier som Facebook.

- Det er for at beskytte os selv, at vi takker ja til vaccinen - men den største fordel er, at vi også beskytter vores nærmeste, og dem vi elsker, står der i meddelelsen.

LÆS OGSÅ Naalakkersuisoq ville ønske flere blev vaccineret hurtigere

Der er vaccineret mere end 20.000 borgere i Grønland, og der er ikke meldinger om alvorlige bivirkninger. Myndighederne tager en tur mere til Upernavik for at få flere vaccineret.

- På grund af den meget lave tilslutning i Upernavik distrikt er der nedenstående et separat program for området her og en opfordring til at takke ja til vaccinen, mens vaccinationsholdet er der, skriver myndighederne og fortsætter:

- Opfordre gerne familie og venner til at blive vaccineret, der er kun fordele ved at beskytte sig selv og hinanden.

Vaccinationer starter kl. 18:45 i aften i Upernavik.

Kommentarer

Corona-status i Grønland

Aktivt smittede 63  
Førstegangsvaccinerede 36.921  
Færdigvaccinerede 26.924  
Testede 42.668  
Smittede 150  
Raskmeldte 87  
Indlagte 0  
I respirator 0  
Døde 0  
Se også grafik på corona.nun.gl:
Antal vaccinerede | Smittetal
 
   Opdateret: 
5. august 2021 kl. 10:45
 

Forebyg smitte mod coronavirus