SIK: Fokusér på den almindelige lønmodtagers vilkår

Lønmodtagerorganisationen SIK vil have politikerne til at rette fokus mod landets mange helt almindelige lønmodtageres vilkår her i landet.
Foto © : Simon Uldum
14. november 2014 11:01

De fylder nemlig alt for lidt i den politiske debat. Også selv om partierne her i valgkampen gang på gang har understreget, at det skal kunne betaler sig at arbejde, siger SIK's formand Jess G. Berthelsen i en kommentar.


Han henviser til, at eet af de politiske budskaber er, at det skal kunne betale sig bedre at arbejde, end at være på overførsels-ydelser.


- Men her fornemmer man, at mange af kandidaterne er uden kendskab til de faktiske forhold. Virkeligheden er jo, at mange af dem, der modtager sociale ydelser, mødes med et tilbagebetalingskrav, understreger Jess G. Berthelsen.

Det betyder, at når de ledige, så endelig får et arbejde, ja, så skal de begynde at tilbagebetale deres understøttelse - Ovenikøbet samtidig med, at de også skal betale deres månedlige faste udgifter.


- Og vore medlemmer på minimumslønnen har ingen mulighed for at overholde både tilbagebetaling og de faste udgifter. Og det kan betyde, at nogle vil være tilbageholdende med at tage et arbejde, selv om de egentlig gerne vil. For siger de ja, kan de ikke brødføde sig selv og deres børn.

- Derfor må sociale ydelser med tilbagebetalingskrav afskaffes. Ordningen er kun med til at øge borgernes gæld til det offentlige, siger SIK-formanden.