Sermersooqs direktør: Vi er i gang med at rydde op

Den administrerende direktør i Kommuneqarfik Sermersooq, Steffen Ulrich-Lynge, reagerer nu på kritikken om kommunens dårlige økonomistyring de sidste par år fra både Selvstyret og revisor Knud Østergaard fra Grønlands Revisionskontor.
Skrevet af Apollo Jeremiassen
20. marts 2014 05:44

Steffen Ulrich-Lynge gør opmærksom på, at kommunen er i gang med at rydde op og lover, at økonomistyringen vil blive bedre i fremtiden.

Revisor Knud Østergaard har gjort opmærksom på, at kommunens økonomi ikke er i farezonen, men siger samtidig, at økonomistyringen har været noget rod og sammenligner kommunen med et skib med en besætning, som ikke kan navigere.

Revisor: Kommuneqarfik Sermersooq har ikke styr på økonomien

Knud Østergaards sammenligning om at navigere et skib er ikke helt tosset, siger Steffen Ulrich-Lynge og gør opmærksom på, at den nye ledelse i kommunen er blevet bedre til at navigere og allerede er i gang med at rydde op i økonomien.

- Vi er igang med en kvalitetsløft inden for vores kontrolområde for økonomistyringen. Og vi er også igang med masser af initiativer med henblik på en tilgang til at kunne bruge penge på en kvalificeret måde, siger han.

KNR har søgt om aktindsigt i korrespondancen mellem Departementet for Finanser- og Indenrigsanliggender og Kommuneqarfik Sermersooq, og heraf fremgår det, at Selvstyret udtrykker manglende tro på, at kommunen kan styre sin egen økonomi og kritiserer samtidig kommunen for, at indtægterne fra salg af lejeboliger uretmæssigt er regnet med i kommunens kassebeholdning.

Kommuneqarfik Sermersooq under skærpet tilsyn

- Vi har reageret i forhold til den viden, vi havde, da den nye ledelse tiltrådte. Derfor er reaktionen i forhold til økonomien i 2013 meget forståelig fra Selvstyrets side og kritikken er taget til efterretning. Jeg vil love, at vi fra nu af vil sørge for, at økonomien skal være i orden, siger  Steffen Ulrich-Lynge, som i øvrigt fortæller, at kommunen har ansat to kvalitetskontrollanter, som skal sørge for at budgettet hver måned bliver overholdt.

Desuden skal kommunen fremover altid vurdere, om der er behov for en ny ansættelse, når en stilling bliver ledig.