Sermersooq træder til i Tasiilaq-konkurs

Kommuneqarfik Sermersooq vil forsøge at afbøde konsekvenserne af konkursen af Viking Greenland i Tasiilaq.
Foto © : Josef Nathanielsen
Skrevet af Inge S. Rasmussen
03. november 2015 05:04

Bygge- og anlægsselskabet var ved konkursen i gang med at opføre en ny daginstitution med plads til 88 børn, 10 nye boliger og ved at etablere en ny kloakledning til den sydlige del af byen.

Læs også Byggefirma i Tasiilaq erklæret konkurs

Kommunen oplyser, at den arbejder på en løsning, så arbejdet kan fortsættes hurtigst muligt. Daginstitutionsbyggeriet er lukket af og kan klare vinteren, og det samme gør sig gældende for 8 af de 10 boliger.
 
- Der er ingen tvivl om, at Viking Greenlands konkurs vil betyde både økonomiske tab og en del ekstraarbejde for Kommuneqarfik Sermersooq, men lige nu koncentrerer vi os om at løse de praktiske problemer den har givet for borgerne i Tasiilaq, siger administrerende direktør i Kommuneqarfik Sermersooq, Steffen Ulrich-Lynge i en pressemeddelelse.

Læs også Venture Greenland om konkurs: Det må vi tage som et tab

Viking Greenland stod for en del praktiske opgaver fx snerydning i store dele af Tasiilaq. En opgave, som kommunen nu selv vil overtage, indtil der kan findes en permanent ordning.
 
Konkursen betyder, at 30 medarbejdere i Tasiilaq står uden arbejde.
 
Forvaltningen for Velfærd og Arbejdsmarked er dog trådt til og udbetaler den manglende løn til de tidligere ansatte, der er borgere i Kommuneqarfik Sermersooq.
 
Det udbetalte beløb vil efterfølgende blive afregnet med Lønmodtagernes Garantifond. Det er endnu uvist, hvilke konsekvenser konkursen får for Kommuneqarfik Sermersooq.