Sermersooq skal finde nye løsninger

Nytænkende, kreativ og med fokus på innovation og mangfoldighed. Det var de store visioner der blev fremlagt, da borgmester Asii Chemnitz Narup onsdag fremlagde den samarbejdsaftale mellem IA og Demokraterne, der skal tegne de næste fire års politik for Kommuneqarfiq Sermersooq.
25. april 2013 06:21

Det kan nok lyde en kende luftigt, men baggrunden er, at der i fremtiden ikke vil være penge nok til at finansiere den nuværende model, og derfor handler det for kommunalbestyrelsen om at tænke ud af boksen og bruge de kræfter, der er i samfundet på en bedre måde.

- Vi er nødt til at finde nye samarbejdsformer, og vil være meget mere åbne, og vi vil ud i civilsamfundet og inddrage borgerne, finde nye måder at fordele arbejdsopgaverne på. Vi må tænk nyt, siger Asii Chemnitz Narup.

Demokraterne gruppeformanden Anda Uldum glædede sig også tydeligt over aftalen.

- Jeg er i det hele taget meget tilfreds med hele aftalen, for den afspejler mange af demokraternes målsætninger, siger Anda Uldum.

Han forklarede ved fremlæggelsen, at de to partier stort set var enige på alle indsatsområder, men at aftalen jo ikke er mejslet på stentavler, og at det ikke kan udelukkes, at man må bøje sig på visse punkter, hvis virkeligheden viser sig at indhente politikernes intentioner.

Han peger på henholdsvis boligsituationen og uddannelsespolitikken som to centrale emner i aftalen.

- Den er meget bred og har mange ting, vi skal prøve at opnå i løbet af den kommende valgperiode. Eksempelvis nedbringelse af ventelister, vi ved er et kæmpestort problem i Nuuk og Tasiilaq. En anden ting, vi vil gøre, er, at prøve at løfte folkeskolen igen, siger Demokraternes gruppeformand.

Noget af det der karakteriserer denne aftale er også et større hensyn til miljøet og det at have en grøn profil.

Asii Chemnitz Narup gør det klart, at der skal arbejdes på at gøre den offentlige transport i hovedstaden mere attraktiv, og hvis man ikke kan lokke folk til at tage bussen på anden måde, så hjælper det måske, hvis man ikke kan tage bilen.

- En bedre udnyttelse af de busser vi allerede har og så sikkert nogle nye ideer til, hvordan vi skaber mere offentlig transport og mindre privatbilisme. Du skal også ligge mærke til, at vi gerne vil lave bilfri dage. Altså, der er for mange biler i Nuuk, siger Asii Chemnitz Narup.

Det ligger stadig ikke klart, hvordan de forskellige udvalgsposter blev fordelt, men det ligger nu fast, at Demokraterne får posten som første viceborgmester og et udvalgsformandskab.