Sermersooq-opposition føler sig overhørt

Oppositionen i Kommuneqarfik Sermersooq er rasende over beslutningen om at melde kommunen ud af Kanukoka.
Ane Egede Mathæussen Foto © : Sermersooq
25. september 2014 05:08

Både Siumuts medlemmer og Atassuts enlige medlem udvandrede, idet afstemningen blev sat i gang tirsdag aften ved kommunalbestyrelsesmødet.

Læs også Udvandring ved afstemning i Kommuneqarfik Sermersooq

De følte ikke, deres argumenter for at forblive i den kommunale sammenslutning blev hørt, og så mistede de tilliden til borgmester Asii Chemnitz Narup, forklarer Siumuts gruppeformand.

 

- Da koalitionen ikke tillod, at jeg kom med kommentarer som gruppeformand for Siumut omkring udmeldingen, valgte Atassut og Siumut at udvandre.

 

- Også fordi vi ikke har tillid til borgmesteren længere. Vi mener også, i ethvert politisk arbejde har oppositionen ret til at kommen med modargumenter, det fik vi heller ikke lov til, siger Ane Egede Mathæussen til KNR.

 

Argumenter gik i ring
IA’ s gruppeformand Mille Søvndahl Pedersen peger dog på, at diskussionen havde kørt meget længe, og det var slut med nye argumenter.

 

- Da det sådan begyndte at gå i ring, bad vi om at få et gruppemøde, hvor vi drøftede, hvordan vi kunne komme videre. Og så var det, at vi besluttede at gå til afstemning.

 

- Og så gik de. For mig at se er det en hån mod vælgerne, en hån mod demokratiet, at de ikke ønsker at være med til at træffe nødvendige beslutninger, siger Søvndahl Pedersen.

Læs også IA og Demokraterne: Kanukoka er ikke pengene værd

Efter afstemningen var der stadig to punkter på dagsordenen på den lukkede del af mødet. Dem vendte oppositionen dog ikke tilbage til.

 

- Efter vi udvandrede fra den første dagsorden, fordi vi ikke længere har tillid til borgmesteren, mente vi ikke, at der var grund til, at vi kom tilbage til mødet og drøftede med koalitionen, forklarer Ane Egede Mathæussen, Siumut.