Sermersooq: Lægebetjeningen har brug for forandring

Lægebetjeningen i yderdistrikterne skal nytænkes, siger borgmesteren i Sermersooq. Hun har derfor inviteret naalakkersuisoq for sundhed til dialogmøde på Rådhuset.
Skrevet af Sandra Meinecke
28. april 2015 11:45

Der er stadig brug for forandringer på sundhedsområdet, så lad os gå i dialog.

Sådan lyder opfordringen fra borgmesteren i Kommuneqarfik Sermersooq, Asii Chemnitz Narup, til naalakkersuisoq for sundhed, Martha Lund Olsen, efter at forslaget om at afskaffe lægebetjeningen i Illoqqortoormiut er droppet.

- Nu må naalakkersuisoq og jeg sætte os sammen. Jeg er villig til at tænke ud af boksen, siger borgmester i Kommuneqarfik Sermersooq, Asii Chemnitz Narup til KNR.

Men ”ud af boksen” betyder ikke, lover hun, at hun vil gå på kompromis med lægebetjeningen i Illoqqortoormiut.

- Illoqqortoormiut kan ikke være uden lægebetjening, siger borgmesteren og understreger, at byen ligger for langt fra andre byer og bygder til, at det er forsvarligt.

Læs også Naalakkersuisut trækker upopulært spareforslag tilbage

Borgmesteren har inviteret Martha Lund Olsen til et møde om fremtidigt samarbejde, men har endnu ikke fået noget svar.

Asii Chemnitz Narup mener nemlig stadigvæk, at der er brug for at gentænke sundhedsvæsenets betjening af byen. Hun foreslår - som en plan B - at man benytter en tidligere model fra Paamiut, hvor byen blev betjent fra lægeklinikken i Nuuk, ved at lægerne skiftedes til at arbejde i Paamiut.

- Det her er jo bare en måde, man kan løse det her problem på, at der skal være en læge, siger Asii Chemnitz Narup.