Seminar om kvoter i nord

Kommunalbestyrelsen i Qaasuitsup Kommunia bedt sin administration om at undersøge mulighederne for at holde et seminar om emnet, hvor alle parter indenfor hellefiskeerhvervet deltager.
26. november 2012 07:40

Kommunalbestyrelsen besluttede nemlig på sit sidste møde, at kommunens administration skal undersøge mulighederne for et seminar om den nye kvotetildelingsform på hellefisk.

Forslagsstilleren for seminaret er glad for at kommunalbestyrelsen støtter hans forslag:

- Konsekvenserne for fiskerne har været store efter at den nye kvotetildelingsform blev iværksat. Jollefiskerne har blandt andet ikke kunnet fiske i op til fem måneder, samtidig med at flere fiskere med fiskerfartøjer på over 6 meter ikke har fisket, da deres kvoter ikke har været rentable, siger Karl Kristian Kruse, der ønsker, at den nye kvotetildelingsform skal drøftes af brugerne:

- Jeg ønsker, at lade parterne indenfor erhvervet drøfte under hvilke vilkår de vil køre i de næste par år. For jeg kan se, at den nuværende ordning, og som er truffet ovenover os, har ramt os negativt,siger Karl Kristian Kruse og fortsætter:

- Derfor ønsker jeg, at parterne indenfor erhvervet skal komme med en fælles udmelding til landspolitikerne, siger Karl Kristian Kruse.

Efter at den nye kvotetildelingsform på hellefisk trådte i kraft i 2012, hvor jollefiskere og fiskefartøjer på over 6 meter hver fik deres kvoter, har jollefiskerne i blandt andet Diskobugten siddet tilbage igen siden juli uden kvoter.