Selvstyret siger nej til 80 millioner

Nuuk får sin havn. Men tidligere Jens B. Frederiksen ærgrer sig over den model, man har valgt, som ifølge ham vil føre til højere brugerbetaling.
25. juni 2013 13:48

Nuuk Havn bliver et 100 procent selvstyreejet aktieselskab og tidligere naalakkersuisoq for infrastruktur, Demokraternes formand, Jens B. Frederiksen glæder sig også over, at projektet nu bliver til noget.

- Jeg er naturligvis glad for, at Naalakkersuisut videreføre den beslutning, eller i hvert fald delvis videreføre den beslutning, som vi træf allerede sidste år, siger han. 

Jens B. Frederiksen er også godt tilfreds med, at den oprindelige tidsplan også holder. Her stopper hans entusiasme dog. 

Som naalakkersuisoq for infrastruktur arbejdede Jens B. Frederiksen på en model, hvor man ville fremlægge to muligheder for Inatsisartut.

Den ene, var også at gøre havnen til et 100 procent selvstyreejet aktieselskab, mens den anden var at inddrage Kommuneqarfik Sermersooq, Royal Arctic Line og Aalborg Havn som en del af ejerkredsen.

- Den sidste model vil betyde, at man fik 80 millioner kroner fra de tre parter, og de 80 millioner skal man ud og finde nu, siger Jens B. Frederiksen.

Derfor foretrak han også selv den sidste model.

- Den brugerbetaling må alt andet lige bliver højere nu, hvor man har besluttet, at det skal være et 100 selvstyreejet selskab. Det synes jeg godt nok er ærgerligt.