Sådan så det ud foran Inatsisartut på Grundlovsdag.

Ups Selvstyret glemte at flage på Grundlovsdag

Ved en fejl havde betjentene i Inatsisartut ikke fået besked om, at de skulle hejse Dannebrog på Grundlovsdag, selvom det sidste år blev besluttet af formandskabet i Inatsisartut.

Det danske flag Dannebrog skulle ellers havet prydet flagstængerne foran Inatsisartut og Naalakkersuisut på grundlovsdag, men af uforklarlige årsager var betjentstuen i parlamentet ikke blevet orienteret om det.

Sidste år meddelte det daværende formandsskab for Inatsisartut ellers, at man fremover ville markere Grundlovsdag ved at hejse det danske flag foran parlamentet hvert år den 5. juni.

LÆS OGSÅ Dannebrog vajer foran Inatsisartut på Grundlovsdag

Dengang lød forklaringen, at det sker efter Danmark var begyndt at flage med Erfalasorput på Grønlands nationaldag den 21. juni, og derfor skulle det ses som en grønlandsk hilsen til den danske gestus.

Konstitueret direktør i formandens departement, Tina Davidsen, kalder det en beklagelig forglemmelse, at man ikke fik hejst Dannebrog foran Naalakkersuisut og Inatsisartut, og overfor KNR slår hun fast, at man nu vil undersøge, hvorfor betjentene i Inatsisartut ikke fik besked om det.

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Flyinformation ankomst/afgang

TTV s 350 TV oversigt

TTV s 610 Radio oversigt