Selvstyret forbeholder sig ret til erstatning hos AGF

Den meget omtalte kontrakt mellem Selvstyret og AGF, og de mange penge AGF har fået lige inden de valgte at erklære sig konkurs spøger stadigvæk. I hvert fald hos selvstyret, der i samarbejde med boets kuratorer i øjeblikket er ved at kigge nærmere på tingene.
Skrevet af Peter Troelsen
08. marts 2013 11:28

Der arbejdes hårdt på at sikre fiskerne indhandlingsmuligheder, bl.a. til den kommende rognsæson. Royal Greenland er inddraget i dialogen om at finde den bedst mulige løsning for alle parter.

På grund af valget til Inatsisartut kan der først tages en endelig politisk beslutning om, hvilke alternative indhandlingsmuligheder, der skal gennemføres, når det kommende Naalakkersuisut har konstitueret sig. Forud for konkursen har Departementet for Fiskeri, Fangst og Landbrug fulgt driften i selskabet, og der er i den forbindelse konstateret visse uregelmæssigheder, hvilket har været påtalt overfor selskabet.

Da Selvstyret har et væsentligt krav i konkursboet efter Arctic Green Food A/S har Departementet for Fiskeri, Fangst og Landbrug derfor tilbudt kurator i konkursboet at bistå med at afdække faktuelle forhold. Kurator får derved et grundlag for at vurdere, hvorvidt der eventuelt skal gøres et erstatningskrav gældende mod den tidligere ledelse, eller om der er sket omstødelige dispositioner forud for konkursen.