Danmark: Seks personer er fængslet for planlægning af terror

Seks personer er blevet varetægtsfængslet efter flere timers grundlovsforhør på baggrund af politiets antiterroraktion torsdag i Danmark.
PET og Københavns Politi oplyste torsdag, at der er skærpet sikkerhed omkring jødiske institutioner i Danmark. På billedet ses en politibil foran Synagogen i Krystalgade i København. Foto © : Emil Helms/Ritzau Scanpix
Skrevet af Ritzau
15. december 2023 08:07

Det skriver Københavns Politis Anklagere på det sociale medie X fredag morgen.

Fire af dem er varetægtsfængslet in absentia. Det betyder, at de ikke var fysisk tilstede i retten torsdag. Alle seks er varetægtsfængslet frem til 9. januar.

Natten til fredag oplyste specialanklager også ved Anklagemyndigheden Anders Larsson til DR, at seks personer var blevet varetægtsfængslet.

Det skete efter et seks timer langt grundlovsforhør i retten på Frederiksberg.

- Jeg er grundlæggende tilfreds med resultatet af både et stort stykke arbejde fra Københavns Politi og Politiets Efterretningstjeneste, som jo har båret frugt således, at seks ud af syv er blevet fængslet. Dét er jeg tilfreds med, sagde Larsson til DR.

Af de tre, der blev fremstillet fysisk, er to varetægtsfængslet.

Der er tale om en mand i slutningen af 50'erne og en kvinde, der menes at være 19 år. En 29-årig mand blev løsladt efter grundlovsforhøret. Den afgørelse har Politiets anklager dog valgt at kære til Landsretten.

Det er uklart, hvordan de to mænd forholder sig til sigtelserne. Kvinden nægter sig skyldig.

Den ældste af de tre har jævnligt deltaget i den offentlige debat. Men det er forbudt at identificere ham og de to øvrige anholdte, fordi retten har nedlagt navneforbud.

Politiet mistænker desuden fire andre personer, der ikke blev anholdt under politiaktionen torsdag morgen.

PET og politiet mistænker alle anholdte for at forberede et terrorangreb. Hvor og hvordan har de danske myndigheder dog ikke ville oplyse til offentligheden.