Stor politiaktion i Danmark: Muligt terrorangreb er blevet afværget

Et muligt terrorangreb mod Danmark er her til morgen dansk tid afværget. Flere personer er anholdt.
Torsdag formiddag er Aarhus Banegård afspærret, mens politiet har evakueret alle personer i banegårdshallen og det sammenhængende shoppingscenter Bruuns Galleri. Foto © : Niels Anton Heilskov/Ritzau Scanpix
14. december 2023 09:58

En større politiaktion har fundet sted flere steder i Danmark tidlig torsdag morgen. Det er sket på baggrund af mistanke om et kommende terrorangreb.

Det oplyser statsminister Mette Frederiksen (S), som lige nu befinder sig i Bruxelles til et EU-topmøde.

Over for DR betegner statsministeren truslen som "så alvorlig, som den kan blive".

Flere danske politikredse har sammen med Politiets Efterretningstjeneste torsdag morgen udført aktioner rundt i Danmark "på baggrund af mistanke om forberedelse af et terrorangreb," skriver Københavns Politi i en pressemeddelelse.

Myndighederne oplyser ikke, hvor angrebet præcis skulle have været fundet sted, eller hvem der står bag.

Der har dog i flere år været en høj terrortrussel mod Danmark. Og til DR siger Mette Frederiksen:

- Der er kommet nogle mennesker til Danmark udefra, som ikke vil os det godt. Desværre. Jeg kan jo grundlæggende ikke forstå den måde at tænke på. Jeg kan grundlæggende ikke forstå, at man kommer til vores fuldstændig vidunderlige land med et ønske om at ødelægge vores fuldstændig vidunderlige land. Men der er nogen, der ikke vil os det godt.

Den danske udenrigsminister Lars Løkke Rasmussen (M) henviser over for DR til, at terrortruslen har en sammenhæng med den igangværende krig i Israel og Gaza.

Der er pressemøde om situationen klokken 13 dansk tid - det vil sige klokken 10 vestgrønlandsk tid - på Politigården i København.