Schweizere har ikke opgivet planer om en landbrugsskole i Grønnedal
Men lige som andre, der også er interesserede i at udnytte bygningerne i Grønnedal, er organisationen bremset af Forsvarets udbud af det gamle flådestations-område.
I mere end et år har organisationen især arbejdet på at få etableret en planteskole i Grønnedal, fortæller Malik Lynge Papis, der arbejder for 3HF i Grønland.
- Vi kunne godt tænke os at føre stedet videre som en planteskole på bootcamp og lejrskole.
Og det er oplagt især for unge, der i perioder keder sig, mener Malik Lynge Papis.
- Vi ved, at der går så mange unge, speciel om sommeren i deres sommerferie, som ikke har noget at tage sig til. Vi vil gerne lære de unge om bæredygtighed, grøn energi. Grønland kan forsyne sig selv med grønsager meget af året. Og Grønnedal er et meget frodigt sted.
LÆS OGSÅ Schweizere vil åbne landbrugsskole i Grønnedal
Men lige som andre, der ønsker at omdanne Grønnedal, er projektet bremset af Forsvarets igangværende udbud, der omfatter en stor miljøoprydning og nedrivning af Forsvarets bygninger i Grønnedal.
Og det bør laves om, mener både 3HF ligesom 500 andre andre, der har skrevet under på en protest imod udbuddet.
I stedet bør Forsvaret selv klarer oprydningen af miljøet og derefter sælger bygningerne, mener 3HF.
Men foreløbig er det ikke lykkes at komme igennem med dét budskab:
- Vores store udfordring er at få råbt politikerne op. Vi har skrevet til samtlige politikere på Christiansborg og talt med flere fra Naalakkersuisut, men vi hører ikke noget fra dem.
Alligevel håber man hos 3HF, at de grønlandske politikere vil vågne op:
- Vi kunne godt tænke os, at de grønlandske politikere får råbt de danske politikere op. For lige nu er det jo staten, som har ansvaret. Men de vil jo ikke diktere, hvad der skal ske i Grønland, fordi de ikke vil agére kolonimagt. Så det er faktisk de grønlandske politikere, som bør råbe de danske politikere op og sige: Vi bør kunne gøre noget fornuftigt ud af det her, siger Malik Lynge Papis fra 3HF.
3HF ønsker i øvrigt at drive planteskolen uden midler fra selvstyret eller staten, men med midler fra bl.a. EU’s OLT-ordning og private fonde, oplyser organisationen.