Savnede er ikke fundet - Arktisk Kommando udvider søgeområdet

De tre mænd i en hvid Poca-jolle med hard top og en 225hk Suzuki udenbordsmotor er stadig forsvundet.  
Folk har henvendt sig med nye oplysninger, og derfor udvider Arktisk Kommando nu søgeområdet.   Foto © : Arktisk Kommando
Skrevet af Christine Hyldal
08. november 2023 10:15

De tre savnede mænd, som lørdag sejlede mod Ilulissat fra Qeqertaq, er stadig forsvundet. De tre skulle have været ankommet til Ilulissat i mandags, men de dukkede aldrig op.

Arktisk Kommando har ledt efter dem siden, men uden held. Nu udvider forsvaret søgeområdet, skriver Arktisk Kommando på Facebook.

Folk har nemlig henvendt sig med nye oplysninger.

- Vi er meget opmærksomme på, at det er en kamp mod tiden, hvilket gør håbet mere spinkelt, men vi eftersøger med alt, hvad vi har, så myndighederne håber at finde de tre mænd i dag for at give de pårørende vished, tilføjer Arktisk Kommando.

Inspektionsfartøjet Lauge Koch, et challengerfly og en helikopter fra Air Greenland er i gang med at lede. Lauge Koch forbliver i området mellem Qeqertaq og Ilulissat for at søge efter spor. Challengerflyet vil søge længere mod vest og syd, og eftersøgningen fra luften forventes at begynde omkring klokken 10. 

Myndighederne vil gerne takke alle dem, som de seneste døgn har hjulpet med at lede efter de tre savnede. De vil stadig gerne høre fra borgere, hvis de har oplysninger i sagen.

De er tre mænd i en hvid Poca-jolle med hard top og en 225hk Suzuki udenbordsmotor.