SAS er klar til at sælge sin del af Air Greenland-kagen

SAS vil stadig gerne sælge sin andel af Air Greenland. Og dermed er der åbnet for at Inuit Ataqatigiits idé om at Selvstyret skal være eneejer af Air Greenland delvist kan blive til virkelighed.
05. april 2018 15:46

Tirsdag meldte Aqqaluaq B. Egede ud, at Inuit Ataqatigiit vil have mere kontrol over prioriteringer og overskud i Air Greenland.

Det skal ske ved at Selvstyret køber de 37,5 procent af aktierne i selskabet som lige nu er ejet af det fællesnordiske flyselskab SAS og de 25 procent, der ejes af den danske stat.

Og SAS vil gerne sælge deres andel, skriver selskabets danske kommunikationschef, Mariam Skovfoged til KNR. Tilbage i 2012 skrev netmediet Check-In.dk, at SAS uden held forsøgte at sælge deres andel i Air Greenland.

LÆS OGSÅ Demokraterne vil undersøge privatisering af Air Greenland

Og interessen for at komme ud af ejerkredsen er der forsat, skriver SAS i en mail til KNR.

- Ja, det ønsker vi stadig. Vi mener ikke, at det er den rette strategi for os på lang sigt at være medejere af Air Greenland, skriver Mariam Skovfoged.

Med ejerandelen fra SAS vil Selvstyret være oppe på 75 % og vil altså have aktiemajoriteten. Mulighederne for at få de resterende 25 procent fra den danske stat er dog mere usikker.

I en mail til KNR oplyser finansministeriet, at finansministeren ikke har nogen kommentarer til om den danske regering vil være interesseret i at sælge deres andel af aktierne i Air Greenland.

LÆS OGSÅ Air Greenland skal ejes helt af Grønland