Sarfaq Ittuk udvider ruten og inviterer på nye eventyr

Kystskibet Sarfaq Ittuk har i mange år kun besejlet strækningen mellem Ilulissat i nord og Qaqortoq i syd. Nu går turen fra Upernavik til Nanortalik med yderligere fem nye stop undervejs.
Erik Jensen håber, at der fremover kommer endnu bedre infrastruktur i Grønland. Den nye udvidelse af sejlruten med Sarfaq Ittuk er første skridt i den retning. Foto © : Arctic Umiaq Line
13. januar 2023 17:24

Som en forsøgsordningen vil Sarfaq Ittuk fra 15. september til 17. november 2023 stoppe i langt flere byer og bygder, end det er tilfældet i dag.

Helt konkret er der tale om et nyt 14-dages program, hvor følgende destinationer er tilføjet: Upernavik, Uummannaq, Qasigiannguit, Kangaatsiaq, Itilleq/Igaliku, Narsarsuaq og Nanortalik.

Det oplyser Departementet for Boliger og Infrastruktur i en pressemeddelelse.

LÆS OGSÅ Individuelle rejser med Arctic Umiaq Line bliver dyrere

Beslutningen glæder Naalakkersuisoq Erik Jensen (S), der længe har haft et ønske om, at sejlruten bliver udvidet: 

- Det har i mange år været et stort ønske fra politisk side og borgerne, at kystskibet anløber flere destinationer i hele Grønland. Det er nu lykkes, efter et godt samarbejde med Arctic Umiaq Line, siger han til KNR.

Erik Jensen fortæller videre, at Arctic Umiaq Line selv skal sørge for at få økonomien til at løbe rundt indenfor den eksisterende servicekontrakt. 

Til gavn for både lokale og turister

Med den nye sejlplan ønsker Erik Jensen, at der i Vest- og Sydgrønland kommer en mere stabil og sammenhængende infrastruktur, som kan gøre det nemmere for både lokale og turister at komme rundt i landet. 

Derfor håber han også, at folk vil tage godt imod det nye initiativ, da det får indflydelse på, hvordan sejlplanen kommer til at se ud i de kommende år.

- Bliver det en succes, kan det komme til at påvirke de fremadrettede fartplaner og hvilke destinationer, der vil forblive. Det er den politiske ambition, siger Erik Jensen.

Som et nyt tiltag vil Sarfaq Ittuk også begynde at opholde sig i længere tid på de bestemte destinationer, så der bliver mere tid for passagererne til at komme i land. Håbet er, at det også vil bidrage til den lokale økonomi og turismen i området. 

På AUL.gl kan man få flere oplysninger det nye sejlprogram og priser.