83 procent af kahytterne med plads til 3 eller fire personer, bookes af personer, der rejser alene eller to personer. Foto: Arctic Umiaq Line

Individuelle rejser med Arctic Umiaq Line bliver dyrere

Priserne på rejser for grupper på tre eller fire personer falder. Prisændringerne sker som et led i en inflationsjustering, siger direktør Jens-Jakob Sandgreen.

Det bliver dyrere at rejse som enkeltperson med kystskibet Sarfaq Ittuk i 2023. Det sker som et led i en inflationsjustering hos Arctic Umiaq Line, lyder det fra direktøren Jens-Jakob Sandgreen.

- Hos Arctic Umiaq Lines har vi ikke inflationsjusteret priserne siden 2014. Og ved siden af det står vi over for en olieprisstigning på 47 procent til næste år, som er vores absolut største omkostning efter personaleomkostninger.

- Så for at undgå, at hver passager skal betale lidt over 200 kroner per billet per retning, så har vi været nødsaget til at beskytte næste års passagerer ved at lave om på prisstrukturen, siger han.

Udnytter kapacitet

Helt konkret betyder prisstigningerne, at en kahyt beregnet til én til to passagerer vil blive 7,1% dyrere. Det handler dog om, at man ønsker at skabe maksimal udnyttelse af kapaciteten ombord på skibet.

LÆS OGSÅ Risiko for coronasmitte: Sarfaq Ittuk tager ikke passagerer med

- Prisstrukturen har været baseret på øget udnyttelsesgrad af vores kahytter. Vi har 26 kahytter, som hver især har fire sengepladser. 83 procent af kahytterne bliver brugt af en person eller to personer, selvom der er plads til tre eller fire. Kapaciteten bliver hurtigt fyldt op, når det er uudnyttede senge, der er reserveret af en enkeltperson eller to, forklarer Jens-Jakob Sandgreen.

Flere rejsende

Selvom priserne stiger på individuelle rejser, kan man dog se frem til, at priserne falder på kahytter for tre eller fire personer. På den måde bliver det mere attraktivt at booke kahytter som disse samtidigt med, at pladsen bliver udnyttet på bedst mulig vis.

- Når vi udnytter kapaciteten bedre, så betyder det også, der er flere rejsende, som egentlig også betyder, at tilgængeligheden øges ret markant. Kapaciteten bliver hurtigt maxet, selvom der er en masse liggepladser eller senge, der ikke bliver brugt. Hovedfokus har været, at vi maksimerer udnyttelsesgraden af vores kahytter.

Prisændringerne forventes at træde i kraft fra 2023-sæsonen. Giv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl