Foto: Camilla Dam/KNR

Sara Olsvig vifter balkortet

IA fik 33,2 procent af stemmerne, hvilket er 1,3 procent færre end ved det forrige valg. En skuffelse i forhold til de meningsmålinger der var ude tidligere på året.

Partiet får dog 11 mandater ligesom Siumut, og det var derfor også en tilfreds Sara Olsvig, der nu forbereder sig til de kommende forhandlinger.
 
- Jeg synes vi fra Inuit Ataqatigiit har fået et stærkt valg. Vi har fået 11 meget stærke kandidater ind i Inatsisartut. Vi har lige så mange mandater som Siumut har, siger IAs formand Sara Olsvig.
 
Hun blev samtidigt også valgets helt store stemmesluger, da hun fik hele 5825 stemmer, og det mener hun lægger pres på Siumut om at tage IA seriøse i forhandlingerne.
 
- Vi har også lagt mærke til, at selvom vi ikke stemmeantalsmæssigt ikke er blevet det største parti, så har jeg som formand, fået det største stemmeantal af partilederne, og det forpligter selvfølgelig det parti der har fået flest stemmer til at tage os med ind til nogle seriøse forhandlinger i forhold til regeringsdannelse og i forhold til samarbejde.
 
Sara Olsvig vifter altså med balkortet og håber så, at Siumuts formand Kim Kielsen er interesseret. Hun slår samtidigt også fast, at IA er åbne over for samarbejde med alle, men det er forbundet med nogen klare krav, hvis de vil tage en svingom med Sara Olsvig og IA.
 
- Vi kommer til at stille nogle meget klare krav til god regeringsførelse, til stabil økonomistyring, til troværdig regeringsførelse, og til et meget klart nej til misbrug af magt, og misbrug af landskassens midler, siger Sara Olsvig.



Giv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl