Sara Olsvig: Har Dansk Folkeparti sovet i timen?

Folketingsmedlem for IA Sara Olsvig er forundret over danske politikeres krumspring i forbindelse med storskalaloven og de mulige kinesiske investeringer i jernminen i Isukasia nord for Nuuk.
Skrevet af Jette Andersen
21. januar 2013 16:31

- Jeg forstår ikke, hvorfor tidligere statsminister Lars Løkke Rasmussen og nu Kristian Thulesen Dahl først reagerer nu. De sad ved magten under Dansk-Grønlands Selvstyrekommissions arbejde og foretog sig ikke noget i forhold til investeringer, siger Sara Olsvig.

Der har ellers været rigelig anledning for Danmark og danske virksomheder til at deltage i udnyttelsen af Grønlands undergrund, mener hun.

- Realiteten er, at investorerne ikke står i kø for at bruge milliarder på at udvikle en råstofindustri i Grønland. Vi skal i gang, men ikke for enhver pris. Det hele skal balanceres, siger Sara Olsvig.

Hun understreger, at selv om Thulesens Dahls forslag om at inddrage danske pensionsselskaber i et offentligt-privat partnerskab lyder interessant, så har hun svært ved at se, hvor pengene skal komme fra.

- Pengene vil ikke komme fra den grønlandske landskasse. Det fremgår helt klart af naalakkersuisuts 2025-plan, der påpeger, at landskassen ikke kan løfte investeringer i milliardklassen, siger Sara Olsvig til Ritzau.