Foto: Simon Uldum

Sara Olsvig: Der er for stor ulighed i samfundet

Der er for meget ulighed i det grønlandske samfund, sagde IA formand Sara Olsvig i sin 1. maj tale i går. Hun mener det er nødvendigt med stærkere arbejdstagerorganisationer i samfundet og at flere involverer sig i fagforeningerne.

Hun slog også til lyd for, at man bekæmper diskrimination i samfundet, men at det ikke skal ske gennem vrede.

- Der er fortsat ulige løn mellem kvinder og mænd med samme uddannelser. Der er fortsat ulige behandling på baggrund af forskellige sprogkundskaber. Og desværre har vi i den seneste tid også set, at der stadig er en forskelsbehandling på baggrund af noget, der ligner et fødestedskriterie, siger Sara Olsvig.

IA'eren kommer ikke med nogen nærmere henvisninger, men taler formentligt om en nylig pressemeddelelse fra Grønlands Statistik, som blandt andet viser at højere uddannelse fører til højere løn, at mænd tjener mere end kvinder, og at personer født uden for Grønland tjener mere, end personer født i Grønland.

Endeligt efterspurgte Sara Olsvig en mere dybdegående debat om, hvilke værdier samfundet skal bygge på. Derfor efterspurgte hun også til Naalakkersuisuts værdier, og pegede på solidariteten som den grundlæggende værdi i Inuit Ataqatigiit.

Kommentarer

inatsisartut-sal-sep2019.jpg

Inatsisartuts EfterårssamlingGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Flyinformation ankomst/afgang

TTV s 350 TV oversigt

TTV s 610 Radio oversigt