Landstræner om VM-trup i håndbold: Sammenhold får stor betydning

Skader og graviditet er årsager til ændringer i VM-truppen i forhold til holdet, der sikrede Grønland plads ved VM.
Håndbold VM begynder 29. november i Stavanger Foto © : TAAK
Skrevet af Noah Mølgaard
01. november 2023 12:54

VM-truppen i håndbold for kvinder blev offentliggjort i dag, hvor 18 spillere skal ned og forsvare grønlandske farver ved VM. De er udtaget på baggrund af deres evner som håndboldspillere.

Men der er også andre nuancer, der spiller ind, når skal udtages et hold, der skal være samlet i lang tid.

Der var forud for udtagelsen holdtræningssamlinger i Danmark og Nuuk, hvor trænerstaben også har holdt øje med, hvilke spillere der fungerer bedst sammen som et kollektiv.

- Harmoni på et hold er meget vigtig, hvis man skal præstere, siger landstræner i håndbold Anders Friis til KNR.

- Alle spillere, der er udtaget, har det godt, og jeg tror, at det meget vigtig, at det udenfor banen også fungerer, siger Anders Friis.

Afbud og skader

Der bliver også brug for mental styrke og opbakning til hinanden internt på holdet, når Grønland blandt andet skal møde forsvarende verdensmestre fra Norge på deres hjemmebane.

- Det er vigtigt, at vi står sammen. Fordi vi ved, at det sportsligt bliver nærmest en umulig opgave, og det bliver måske en sværere mental opgave. Der er harmonien og den her team-spirit alt afgørende for, at vi kan komme fornuftigt videre, siger Anders Friis.

Og når man kigger på navnene på de 18 udtagne spillere, så er et par spillerene fra VM-kvalifikationsturneringen skiftet ud. 

Landstræner Anders Friis forklarer årsagen:

- Der er desværre et par skader, som er kommet over nogle spillere ret alvorligt, siger Anders Friis.

- Ajaaja Silassen er ude i længere tid med sit knæ, som hun kom til skade med under VM-kvalifikationsturneringen. Panu Grønvold kom til skade lige op til VM-kvalifikationsturneringen. Og vi håber selvfølgelig, at de snart bliver klar igen.

- Og den tredje, som ikke er med, som folk nok lægger mærke til, er Najaaja Lyberth Heilmann. Men hun skal opleve noget, der er større end VM, da hun skal have et barn mere, siger Anders Friis.

Håndbold VM begynder 29. november i Stavanger. KNR-TV sender alle Grønlands kampe under VM.