Håndbold: Her er Grønlands VM-hold

Landstræner i håndbold for kvinder Anders Friis har nu udtaget 18 spillere til VM-slutrunden i Skandinavien.
Anja Heilmann, der var med til at sikre Grønland VM-pladsen, er blandt de udtagne til VM-slutrunden Foto © : Richard Immel Photography
Skrevet af Noah Mølgaard
01. november 2023 10:58

Der er sket justeringer i det hold, der skal repræsentere Grønland ved håndbold VM fra slutningen af november, i forhold til det hold, der sikrede VM-pladsen.

Nogle spillere er skadet, mens andre er blevet deres skade kvit, siden de glade dage i juni, hvor hele Grønland jublede over den historiske kvalifikation til VM.

Bagspilleren Lykke Frank Hansen og fløjspilleren Aviana Kâjangmat var ikke med i VM-kvalifikationsturneringen i juni. De er nu klar til at forsvare de grønlandske farver ved VM, hvor Grønland lægger ud med at spille mod de forsvarende verdensmestre fra Norge 29. november i Stavanger.

Direkte i tv

De øvrige hold i Grønlands pulje er Sydkorea og Østrig, der ligesom Norge er storfavoritter til at vinde over Grønland.

Stortalentet Ajaaja Silasen, der var med til at sikre VM-pladsen, er langtidsskadet og kommer ikke med. Og angrebsgeneralen Najaaja Lyberth har ligeledes meldt afbud til VM.

Indledende runde slutter 3. december, hvor tre hold går videre til hovedrunden, mens gruppens nummer fire skal spille om sekundere placeringer i den såkaldte Presidens Cup i Frederikshavn.

Men en placering som for eksempel nummer tre i puljen vil give Grønland en plad i mellemrunden, der spilles i Trondheim.

KNR-TV sender alle Grønlands kampe ved VM uanset, hvilke placeringer der spilles om.

Her er VM-holdet:

Rina Møller Lorentzen
Nivi Fly
Aviaja Heilmann
Ivâna Meincke
Ivaana Holm
Sandra Rothberg
Nukaaka Petrussen Lyberth
Ane Sofiannguaq Frederiksen
Anja Heilmann
Nuunu Marie Lukassen
Sascha Jordening Zeeb
Aviana Kâjangmat
Josefine Gadgaard
Aili Pedersen
Lykke Frank Hansen
Andrea Heilmann
Ivalu Bjerge
Nivi J. Petersen