Håndbold: Landsholdet er samlet inden VM

Grønlands håndboldkvinder er samlet for sidste gang i Nuuk, inden VM bliver fløjtet i gang 29. november.
Kvindelandsholdet er samlet i Nuuk som den sidste forberedelse til det forestående VM Foto © : Henriette Simonsen/KNR
19. oktober 2023 15:44

Om godt en måned går det løs ved dette års verdensmesterskab i håndbold, når Grønland møder Norge i den første kamp i Stavanger.

Den seneste uge har landsholdet derfor været  samlet en sidste gang inden afgang.

- Vi har været i gang, siden vi kvalificerede os tilbage i juni. Vi har været samlet flere gange, og spillerne har forberedt sig individuelt også, fortæller landstræner Anders Friis.

Til samlingen i Inussivik i Nuuk er der 19 spillere med, men når VM skydes i gang, må der kun være 16 spillere og to reserver på holdkortet. Derfor er det ikke alle, der kan udtages til tuneringen.

Landstræneren lægger ikke skjul på, at den udvælgelse, som venter ham, bliver en svær opgave. 

- Det er en meget svær opgave. Jeg står i et luksusproblem som træner, for jeg har så mange dygtige spillere at vælge imellem, siger han.

Virkeligheden skal gå op for holdet

Blandt de 19 spillere, der alle håber på at blive udtaget, er playmaker og fløj, Andrea Heilmann, der til dagligt spiller i klubben GSS.

- Jeg håber på at blive udtaget, og det vil jeg arbejde hård for her til sidst også, siger hun under træningen.

Forberedelserne finder ikke kun sted på banen. Holdet forbereder sig også psykisk

- Vi arbejder hårdt på banen, men det skal også lige forstå, at det er verdensmesterskaberne, vi skal til, fortæller playmakeren.

Holdkortet er endnu usikkert

Hvem af de 19 spillere, der skal være en del af holdkortet, ved landstræneren endnu ikke.

- Vi vil gerne melde det ud så hurtigt, vi kan, men der er lige nogle forskellige ting, vi afventer, blandt andet nogle skader. Derfor vil vi ikke melde noget ud, før vi har et samlet overblik, siger han.

Anders Friis håber, han kan sætte det endelige holdkort indenfor to uger. Og uanset hvilke navne, der kommer med, forsikrer han, at holdet vil have hjertet med i alt, hvad de gør.

- Jeg håber, at alle, som har lidt forstand på håndbold, ved, at det er meget, meget, meget svær opgave vi har foran os. Vi skal minde os selv om, hvor glade og stolte vi er over, at være deltagende, siger landstræneren, Anders Friis.

Også Andrea Heilmann forsikrer, at holdet vil gøre alt, hvad de kan for at forberede sig godt, så de kan give sig fuldt ud, når åbningskampen mod Norge bliver fløjtet i gang 29. november.

VM bliver spillet fra 29. november til 17. december i henholdsvis Danmark, Norge og Sverige.