Håndbold: Flere kvindelige landsholdsspillere prøver lykken i Danmark

En stor del af håndboldsspillerne, som skal til VM, spiller nu udenfor Grønland. En stor fordel, vurderer landstræner.
Den største del af Grønlands VM-trup spiller nu udenfor Grønland.
Skrevet af Noah Mølgaard
02. august 2023 10:33

Det grønlandske damelandsholds forberedelser til håndbold VM får et nøk opad efter, at flere spillere har valgt at søge udfordringer i Danmark. Den største del af landsholdet opholder sig dermed nu udenfor Grønland.

Landstræner for damelandsholdet i håndbold, Anders Friis, var i Billund lufthavn for nyligt for at tage imod flere spillere fra Grønland.

Fire spillere skal nu spille på Silkeborg Voels 2. divisions hold og træne med i ligaholdene for Silkeborg Voel og Ringkøbing.

- Som landstræner er det jo virkelig noget, jeg bifalder. Jo flere der er samlet, jo bedre er det, siger landstræner Anders Friis til KNR.

Mod overmagten

Omkring 10 spillere på landsholdet er nu i Danmark, og yderligere to spillere har forlænget deres ophold på Færøerne med et år.

- Jo mere de kommer til at spille og træne, jo bedre bliver de. Det er måske noget af det, man mangler i Grønland, siger Anders Friis og fortsætter:

- Assistenttræner Kim Ostermann Petersen laver en masse god træning. Men der er ikke så mange muligheder for kampe som hernede i Danmark.

Og Grønlands VM-helte får brug for al den træning, de kan få inden VM begynder i slutningen af november

Det grønlandske damelandshold står nemlig overfor overmagten i den VM-pulje, de er havnet i.

Modstanderne bliver Norge, Sydkorea og Østrig.

- Det er tre rigtig gode hold, vi skal møde alle med professionelle spillere, der spiller i europæiske topligaer. Det bliver noget af en mundfuld.

- Også at opleve Norge spille åbningskamp på deres hjemmebane. Det bliver noget, de aldrig glemmer, slutter Anders Friis.

KNR-TV sender Grønlands kampe fra VM.