Samarbejdspartiet får formandspost i Kommuneqarfik Sermersooq

Michael Rosing får formandsposten i udvalg, men krav til det fremtidige samarbejde er ikke blevet konkretiseret endnu.
Foto © : Google Street view
Skrevet af Merete Lindstrøm
13. juni 2019 10:19

Med opbakning fra Samarbejdspartiet kan Inuit Ataqatigiit fortsat beholde borgmesterposten i Kommuneqarfik Sermersooq. Det blev klart efter tirsdagens møde i kommunalbestyrelsen, hvor Asii Chemnitz Narup officielt trak sig som borgmester.

LÆS OGSÅ Fra borgmestersekretær til borgmesterkontor: Mød Sermersooqs nye politiske leder

Men det nye samarbejde betyder ikke store ændringer i den kurs, der er lagt for kommunen. Det understreger Michael Rosing, som er Samarbejdspartiets repræsentant i kommunalbestyrelsen. Han forklarer, at den aftale som IA og Demokraterne indgik efter kommunalvalget i 2017, står til troende.

- Vi er faktisk enige i store dele af den, og så kommer der nogle andre ting også, siger han.

Fik formandspost med i samarbejdsaftalen

Kravene, som Samarbejdspartiet har stillet til det fremtidige samarbejde, er dog ikke blevet konkretiseret endnu, men en formandspost er det blevet til.

- Vi har fået lovning på flere politiske tiltag, som vi nok skal melde ud, når vi har fået detaljerne på plads. Og så har jeg fået formandsposten i udvalget for børn og skole, fortæller Michael Rosing.

LÆS OGSÅ Rokade i kommunalbestyrelse: Her er de nye viceborgmestre

Politikeren har siddet i netop det udvalg, siden han som suppleant overtog pladsen i kommunalbestyrelsen fra Demokraternes Nivi Olsen, som tog orlov. Han understreger, at den linje, der er lagt, skal fortsætte.

- Det vi egentlig er mest interesserede i er at fortsætte med kontinuiteten i kommunen, for vi mener ikke, at man skal skifte fra det ene til det andet parti. Det har virkelig været vigtigt for os at sørge for, at det gode arbejde, der er foregået indtil nu, fortsætter og styrkes, siger han.

Vil lægge sig i spidsen for at løse sociale problemer 

Dog skal der andre boller på suppen, når det komme til at løse problemerne på socialområdet, som har været i vælten siden DR´s Dokumentar om Tasiilaq, "Byen hvor børnene forsvinder".

- Der må kommunen træde i karakter og tage førertrøjen på, for det ser ud som om, at en stor del af problemet ligger i, at der ikke rigtigt er nogen, der har taget den opgave på sig. Så det gør vi nu, siger politikeren. 

Michael Rosing bliver officielt udnævnt som formand for Udvalget for Børn og skole ved udvalgets næste møde, som finder sted på tirsdag.