Søkort sandsynligvis forsinket

Det er endnu for tidligt at kunne sige noget om, hvornår de nye søkort for området omkring Grønland bliver klar. Det oplyser Geodatastyrelsen til KNR.
Foto © : Nûno Isbosethsen
29. marts 2016 13:18

Geodatastyrelsen gør det videre klart, at det simpelthen ikke er muligt for dem, at sætte et tidspunkt for færdiggørelsen af kortene.

Udmeldingen kommer efter at den danske avis Politiken igår kunne afsløre, at meget tyder på at søkortene bliver forsinkede.   

Læs også Udflytning truer løfte til Grønland

Det sker som konsekvens af den danske regerings politik om at flytte godt 4000 arbejdspladser til provinsen.

Imellem dem er Geodatastyrelsen, der blandt andet laver søkort over Grønland, som er flyttet fra København til Aalborg i Nordjylland.

Denne flytning har medført, at flere medarbejderere, der har specialliseret sig i grønlandske forhold, har valgt ikke at flytte med arbejdet.

Den mulige forsinkelse ærgrer IAs Folketingsmedlem Aaja Chemnitz Larsen.

Læs også Grønland får nye landkort

Hun mener, at det i yderste konsekvens kan være forskellen mellem liv og død for de mange der til dagligt færdes i de grønlandske farvande. 

- Det har en rigtig stor betydning. Og i yderste konsekvens, så kan man sige, at det handler om liv og død. Hvis man ikke har adgang til opdaterede elektroniske søkort, så kan man hurtigt komme til at stå i en farlig situation, siger Aaja Chemnitz Larsen.