Sæt dusør på måger

Kristian Jeremiassen fra Siumut vil have måger på skadedyrs listen. Måger er et stort problem for fiskeindustrien i Ilulissat.
Skrevet af Noah Mølgaard
15. januar 2012 07:24

25 kroner per aflivet måge.

Det er forslaget fra medlem af kommunalbestyrelsen i Qaasuitsup Kommunia Kristian Jeremiassen, der nu blander sig i debatten om de mange måger i havneområdet i Ilulissat.

Sultne måger er nu begyndt at gå ind i fabrikken på jagt efter mad. Og en fabriksarbejder er blevet bidt i ansigtet, da vedkommende skulle jage mågen ud af fabrikken.

En mulig løsning er at sætte dusør på hver aflivet måge, mener Kristian Jeremiassen.

- En måge pynter bestemt ikke. Jeg mener derfor at den bør komme listen af dyr, hvis antal bliver holdt kunstigt nede, siger Kristian Jeremiassen, der allerede i april har afleveret sit forslag til Qaasuitsup Kommunia.

Kommunen har liste over dyr, hvis antal bliver holdt kunstigt ned. Dyr som ræv, ravne, hunde, hajer og andre dyr er på listen.

- Man kunne tilføje listen med, at et par måge fødder også kunne udløse en dusør på 25 kroner, siger Kristian Jeremiassen.

Royal Greenland og Halibut Greenland, der begge producerer hellefisk har erkend problemet og efterlyser en løsning på problemet. Og samme melding er kommet fra Qaasuitsup Kommunia.