MIO: Sårbare børn i Qaanaaq får ingen akuthjælp

Sårbare børn og familier i Qaanaaq, der har akut og stort behov for hjælp og støtte, får den ikke. Det er den triste konklusion efter Børnetalsmanden i sommer rejste til landets nordligste by, Qaanaaq.
Foto © : KNR
Skrevet af Kenneth Elkjær
17. oktober 2018 16:12

Børnetalsmandens seneste rejserapport viser, at Avannata Kommunia har alvorlige udfordringer med at efterleve 18 forskellige artikler i FN's konvention om børns rettigheder. Det skriver MIO i en pressemeddelelse. 

På trods af den nedslående konklusion i børnetalsmandens femte rejserapport, er der også lyspunkter, fortæller Aviaja Egede Lynge. 

LÆS OGSÅ MIO skal lære forældre om børns rettigheder på TV

- MIO’s rejserapport viser et stort engagement fra familier og forældre for deres børns vilkår og rettigheder. MIO ser dette som et udtryk for den store medmenneskelighed og ønsket hos familierne og alle Qaanaarmiut om at gøre det bedste for deres børn.

På baggrund af rejserapportens konklusioner afholdt MIO og Avanaata Kommunia i denne uge seminar for at forbedre vilkårene for børnene i Qaanaaq. 

LÆS OGSÅ MIO-rapport er rørende og nedslående

- Jeg er taknemmelig over den imødekommenhed og samarbejdsvilje, som borgmesteren, kommunalbestyrelsen og staben viser. Det giver os håb om, at vi sammen kan sikre, at alle børn i Qaanaaq får et godt fundament i livet, siger børnetalsmand Aviâja Egede Lynge. 

Tidligere har MIO besøgt Uummannaq og Upernaviks bygder, Tasiilaq, Kommune Kujalleq og Qeqqata Kommunia. Den seneste rejserapport vil blive offentliggjort 22. oktober.