Sådan ser det ud i kommunerne

Her knap en uge efter kommunalvalget gør KNR status på arbejdet med at stable landets fire kommunalbestyrelser på benene.
09. april 2013 07:04

Vi starter i Kommuneqarfik Sermersooq, hvor det i sidste uge blev slået fast, at IA's Asii Chemnitz Narup fortsætter som borgmester.

I landets folkerigeste kommune mangler der stadig at blive sat navne på de forskellige udvalgsposter, men borgmesteren fortæller, at man i stedet lige nu koncentrerer sig om samarbejdsaftalen, som man har arbejdet på siden i fredags. Hvem der vil komme til at bestride de forskellige poster bør være på plads i løbet af de næste par dage, lød meldingen i dag.

I Kommune Kujalleq har det siden valget ligget i kortene, at den tidligere Siumut-borgmester Simon Simonsen skal afløses af partifællen, Jørgen Wæver Johansen. Og sådan ser det stadig ud, hvis man spørger netop Jørgen Wæver Johansen:

-I Siumut har vi jo en fast aftale om, at det er den kandidat der har fået flest personlige stemmer, der bestrider borgmesterposten, og det vil det også være i dette tilfælde.

Der er ikke sket det store i forbindelse med at få sat navne på de forskellige poster i kommunalbestyrelsen. Tingen går sin skæve gang.

-For alle parter har det været vigtigt at fokusere samtalerne og forhandlingerne omkring indholdet af en kommende samarbejdsaftale. SÅ må vi drøfte personemner efterfølgende, forklarer Jørgen Wæver Johansen overfor KNR.

I Qaasuitsup Kommunia har man heller ikke travlt. Her sidder man også i disse dage og taler om, hvordan den kommende samarbejdsaftale skal se ud, og om hvem der skal besidde hvilke poster. Og da vi spurgte Siumut'eren Ole Dorph, om han stadig ser sig selv som en sikker mand i borgmesterstolen, svarede han: Jojo jojo jojo .

I Qeqqata er der heller ikke meget nyt under solen. Den gamle Siumut-borgmester Hermann Berthelsen sidder trygt i stolen, men kan stadig ikke fortælle, hvordan samarbejdsaftalen kommer til at tage sig ud, eller hvordan de resterende poster bliver fordelt i kommunen.