Sådan sender KNR fra kommunalvalget

Når valget til Inatsisartut er overstået på tirsdag, sadler KNR straks om til dækning af kommunevalget, som holdes tirsdag den 2.april - tre uger efter Inatsisartut-valget.
Skrevet af Karsten Sommer
07. marts 2013 06:55

I den forbindelse vil KNR for første gang i valghistorien sende radio- og TV-transmitterede valgmøder fra kystbyerne Nanortalik, Maniitsoq og Aasiaat og så mere traditionelt også fra Nuuk.

- Kommunevalget er utrolig vigtigt for lokalsamfundet, og derfor har vi valgt at afvikle flere af vores vælgermøder i mindre byer for at komme tættere på de lokale spørgsmål. Det er vores opgave at få så mange af borgernes synspunkter formidlet, så de kan sætte deres kryds på valgdagen på et oplyst grundlag, siger TV-Programchef og konst. direktør for KNR, Jan Berg.

Vælgermøderne vil blive afholdt på både dansk og grønlandsk. Og som noget nyt tilbyder KNR den service, at simultantolke alle krydsildsudsendelserne direkte på KNR2. Det gælder både de grønlandske og de danske debatter, så alle uanset deres sprog kan følge med i hvad der bliver sagt.

Og så bliver Facebook selvfølgelig igen en fast bestanddel af alle valgudsendelserne. Det har nemlig været en stor succes i forbindelse med Inatsisartut-valget:

- Med Facebook har vi opnået en meget tæt kontakt til borgerne - en succes som vi selvfølgelig gentager til kommunevalget, fortæller KNR´s Jan Berg.