Så er Jess G. på krigsstien igen

Det er ikke mange venner formanden for SIK Jess G. Berthelsen kan have tilbage i det politiske landskab. Før jul var han stærkt utilfreds med Siumut, og nu er det koalitionen, der får på puklen fra fagforeningsformanden.
Skrevet af Peter Troelsen
27. december 2012 12:54

Endnu engang er det julelønnen, der har fået Jess G. Berthelsen til at fare i flint. I en pressemeddelelse harcelerer han over den manglende solidaritet, der efter hans mening er et problem for de lavestlønnede i det grønlandske samfund. Uanset hvordan fremtiden vil komme til at se ud, vil Jess G. Berthelsen også fremover kæmpe for at medlemmerne af SIK kan få udbetalt deres decemberløn før julens komme.

Naalakkersuisoq for finanser Maliina Abelsen får drøje verbale hug fra Jess. G. Berthelsen, fordi hun ikke har villet medvirke til en bevarelse af retten til at få udbetalt lønnen for december inden jul. Abelsen bliver yderligere skoset for sit oplæg til en skattenedsættelse, som Jess G. Berthelsen ikke mener, kommer de lavestlønnede til gode.

Koalitionen som helhed og deres evner som ledere af Grønland bliver stillet i tvivl, og Jess. G. Berthelsen tror personligt, at landets vælgere er dødtrætte af at blive behandlet som børn. Som fagforeningsformanden meget rigtigt anfører, vil det blive afgjort, når der senest i juni 2013 er valg til Inatsisartut.

Slutteligt, da Jess G. Berthelsen har fået luft for sin vrede, ønsker han alle et godt og lykkebringende nytår.