Rubinbroche skal samle tre millioner ind til grønlandske børn

To kunstnere er gået sammen om at lave en broche, der skal samle tre millioner kroner ind til grønlandske børn.
Foto: Unicef
Skrevet af Karsten Sommer
26. januar 2018 10:12

I hele 2018 er Gentofte Kommune - både børn, voksne, foreninger og virksomheder - gået sammen om den fælles opgave at samle penge ind til at styrke børn i Grønland gennem UNICEF.

Et af de projekter, der skal bidrage til indsamlingen, involverer guldsmeden Nicolai Appel og den grønlandske kunstner Buuti Pedersen, der sammen har kastet sig ud i et vildt projekt.

LÆS OGSÅ Gentofte vil samle ind til grønlandske børn i et år

De har fremstillet en specialdesignet sølvbroche - smykket med grønlandsk rubin, og indfattet i grønlandsk guld. Og satser på at salg af brochen, der koster 2.500 kroner pr. styk, samlet vil sikre hele 3 mio. kr. i støtte til UNICEF By 2018 og UNICEFs arbejde for børn i Grønland.

- Jeg ønsker at vise, at Grønlands naturrigdomme kan gøre en positiv forskel for landets børn, siger Nicolai Appel om sit store projekt, hvor overskuddet på 1.200 kr. for hver solgt sølvbroche går direkte til UNICEF By 2018 og til UNICEFs arbejde i Grønland.

FN’s børneorganisation UNICEF arbejder i Grønland via projektet NAKUUSA, og Gentoftes udnævnelse til UNICEF By 2018, skal primært målrettes støtte til børn i Østgrønland, gennem blandt andet oprettelse af et børneråd, samt uddannelse af lærerne i Østgrønland omkring FN’s Børnekonvention.