Gentofte vil samle ind til grønlandske børn i et år

Gentofte Kommune vil hele næste år samle penge ind til UNICEFs arbejde for børn og unges rettigheder i Grønland. Det sker i forbindelse med at Gentofte fra nytår kan kalde sig UNICEF By 2018.
Foto © : Camilla Dam/KNR
Skrevet af Karsten Sommer
31. oktober 2017 15:01

Udnævnelsen indebærer, at kommunen i 2018 sætter sig i spidsen for indsamling af penge til et særligt formål som samtidig beskæftiger sig med børns rettigheder.

Og dermed var det oplagt at indsamlingsformålet i Gentofte - i samarbejde med NAKUUSA - bliver at styrke grønlandske børn og unges vilkår og rettigheder via en kampagne, der har fået arbejdstitlen 'Giv Grønlands børn en stemme!'.

Indsamlingen skal blandt andet bane vejen for etablering af et børneråd i Østgrønland, der lokalt og nationalt skal styrke østgrønlandske børn og unges stemmer som demokratiske borgere.

Derudover skal lærere i Østgrønland uddannes i FN’s Børnekonvention, og der skal udarbejdes et landsdækkende undervisningsmateriale med fokus på minoriteter, for at mindske stigmatisering og marginalisering af børn og unge på Grønlands østkyst, fortæller Gentoftes borgmester, Hans Toft, der glæder sig over udsigten til, at hele kommunen kan samles om at være UNICEF By i 2018:

- Gentofte er i forvejen venskabsby med Tasiilaq, og mange skolebørn og familier har gennem årene åbnet deres hjem for grønlandske skolebørn, og hvert år sender vi elever på genvisit den anden vej, siger Hans Toft.

Gentofte som UNICEF By 2018 vil blive markeret ved et officielt åbningsarrangement i januar.