Per Rosing ny formand for Partii Inuit

Partii Inuit holdt generalforsamling i weekenden, hvor der blev valgt en ny bestyrelse. Løsgænger i Inatsisartut Per Rosing-Petersen blev valgt som ny formand, og dermed gør partiet comeback i Inatsisartut.
Skrevet af Simon Uldum -
19. december 2016 08:24

Tidligere medlem af Siumut og senere Partii Naleraq, Per Rosing-Petersen, er ny formand for Partii Inuit efter partiets ekstraordinære generalforsamling i weekenden.

Per Rosing-Petersen udtaler i en pressemeddelelse, at det er vigtigt at tage skridt, der afspejler landets udvikling, og at Partii Inuit sætter et tydeligere politisk aftryk i denne udvikling.

Læs også Naleraq ekskluderer Per Rosing-Petersen

- En klar og ikke tøvende stemme har nu et mandat (i Inatsisartut, red.), og det åbner muligheder for, at vi kan fortsætte med at arbejde for, at der bliver skabt en større lighed samt inddragelse i befolkningen, og det næste skridt skal tages ud fra vores egne værdier, og vi inviterer dig til at være med, skriver Per Rosing-Petersen i en pressemeddelse.

Den nye hovedbestyrelse består af:

Formand:  Per Rosing-Petersen

Næstformand: Paaliit Mølgaard

2. næstformand: Aannguaq Poulsen

Bestyrelsesmedlemmer: Frederik Lange, Jens Peter Lange, Nikku  Olsen og Poul Bloch Jensen.

Læs også Partii Inuit: Derfor taler vi ikke dansk

Opnåede ikke genvalg ved sidste valg til Inatsisartut

Partii Inuit blev stiftet i 2013. Partii Inuit er stiftet som et protestparti, som vil bekæmpe den danske indflydelse i Grønland, herunder det danske sprog.

Ved valget til Inatsisartut i 2013 fik Partii Inuit 6,4% af stemmerne, og det indgik efterfølgende i en koalitionsregering med Siumut og Atassut. Men efter cirka syv måneder blev partiet smidt ud af Naalakkersuisut som følge af uenigheder om udnyttelsen af landets uranforekomster.

Ved valget i 2014 opnåede Partii Inuit ikke genvalg til Inatsisartut.