VIDEO Ros og ris til Kielsens åbningstale

Efterårssamlingen blev indledt i fredags med formand for Naalakkersuisut, Kim Kielsens, åbningstale. Her talte han blandt andet om reformer, økonomi, vækst og beskæftigelse.
29. september 2015 17:06

Siumut-formandens første åbningstale ved en efterårssamling får opbakning fra koalitionskollegerne, mens det store oppositionsparti Inuit Ataqatigiit er mere kritisk.

- I Atassut er vi tilfredse med talen som helhed, og vi er enige, siger Steen Lynge.

- Den er udmærket i sin helhed og realistisk, siger Randi V. Evaldsen fra Demokraterne.

Sådan lyder det fra de to koalitionspartier, mens Inuit Ataqatigiits politiske ordfører, Aqqaluaq B. Egede, har kaldt talen visionsløs, og partiets formand følger trop.

- Den er selvfølgelig indholdsrig. Han nævner også mange områder. Men jeg kan godt savne nogle stærkere ord for Grønlands udvikling, som også giver nogle forhåbninger for borgerne.

Læs også Visionsløs åbningstale ved efterårssamlingen

- Som politisk leder bør man selvfølgelig have nogle budskaber om, hvor vi skal hen og hvordan. Det savner jeg lidt af, siger IA’s formand, Sara Olsvig, til KNR.

Økonomien fyldte naturligvis meget i den 11-12 A4-sider lange tale, som du kan læse her.

Randi V. Evaldsen kalder talen realistisk, åben og fremadrettet, og Sara Olsvig er enig i vurderingen af realismen i ordene.

- Men den kunne indeholde flere visioner. Den indeholder mange tekniske udtryk, og det lyder som om, det er en embedsmand, der har skrevet talen, slutter Sara Olsvig.

Denne tirsdag begyndte efterårssamlingen for alvor med åbningsdebat i Inatsisartut.

Du kan følge hele efterårssamlingen direkte i på Inatsisartuts hjemmeside.