Reykjavik dyrker Thor og Odin i nyt tempel

I den islandske hovedstad, Reykjavik, hylder de de gamle, nordiske guder så meget, at de nu bygger et tempel for aserne.
Tempel for aserne i Reykjavik Foto © : mbl.is
Skrevet af Camilla Dam
04. februar 2015 06:17

Og det er skam alvorligt ment. Når templet står færdigt sommeren 2016 er der både et bedehus og et sted, hvor troende kan udføre deres gamle ritualer. Det skriver Jyllands-Posten med henvisning til den islandske avis Morgenbladid.

- Jeg tror ikke på en énøjet mand på en ottebenet hest. Vi ser historierne som metaforer for naturens kræfter og menneskets tankegang, siger Hilmar Örn Hilmarsson, der er Ásatrúarfélagids ypperstepræst.

Omkring 2.400 af Islands 320.000 indbyggere er medlem af trosretningen Ásatrúarfélagid - selskabet for dem, der tror på aserne.

Og en meningsmåling fra sidste år viste, at næsten 50 procent af landets befolkning støtter opførelsen af det nye tempel, mens kun 11 procent var decideret imod. Til sammenligning var kun 30 procent af de adspurgte for, at der blev bygget en moské, mens 42 procent var imod.

Bystyret har doneret byggegrunden, mens de asatroende selv har fundet de godt 2,5 millioner kroner, det kommer til at koste at bygge templet.