Rejefiskeriet i Østgrønland er gået i stå

Af kvoten på godt 6.700 tons, der må fanges ved Østgrønland, var det kun 4% der blev fanget. Der er plads til forbedring på det område, hvor et stort millionbeløb ligger og venter på rejefiskerne.
Skrevet af Peter Troelsen
11. juni 2012 10:38

Anders Olsen fra Siumut stillede et § 37 spørgsmål til Naalakkersuisoq Ane Hansen angående rejefiskeriet i Østgrønland, og svaret på spørgsmålene giver virkeligt stof til eftertanke. 6.500 tons rejer manglede at blive fanget sidste år.

-Jeg må indrømme, at jeg også er forbavset over den ringe udnyttelse af den tildelte kvote. Hvad årsagen er, har jeg endnu ikke et svar på, men det er sikkert et emne man skal efterfølge. Det her skal vi ændre på, fortæller forespørgeren Anders Olsen.

Hos Naalakkersuisoq Ane Hansen er der også mangel på forståelse for den manglende udnyttelse af kvoterne på rejer i Østgrønland.

-Jeg vil tage sagen op med GA og med fiskerne. Det kan godt være lidt af et lotteri at fiske rejer i Østgrønland, men mine embedsmænd har regnet ud, at der ligger 50 mio. kr. og venter på foretagsomme fiskere. Hvis ikke vi kan gøre det bedre selv, så må vi overveje at få fiskere fra andre lande til at fiske rejer ved Østgrønland. Dette her er ikke holdbart i længden, fastslår Ane Hansen, der straks vil begynde at finde en løsning på problemet.

Hos GA var det ikke muligt at finde nogen med interesse i at kommentere på problemet. Bent Sørensen fra GA henviser slet og ret til Naalakkersuisut.